Opettaako Raamattu jälleensyntymistä?

Jälleensyntyminen ja Raamattu.

Kuuluuko jälleensyntyminen Raamatun opetukseen? Tottakai kuuluu. Jeesus opetti jälleensyntymistä hyvinkin selvästi, mutta tiesi myös, että hänen sanomansa menee ohi korvien. Raamatussa hyvin usein tällaisen vaikeasti ymmärrettävän tai hyväksyttävän kohdan jälkeen on sanat: ”Jolla on korvat, se kuulkoon.”

Olemme oppineet ymmärtämään raamattua määrätyllä tavalla ja niitä uskomuksia, joita siihen on punottu parin vuosituhannen ajan on vaikea hylätä, koska ne hyväksytään totuutena.

Yksi selvimpiä viittauksia jälleensyntymiseen on Jeesuksen oma kertomus, kun hän kertoo Eliaan syntyneen Johannes Kastajana. Yleensä tätä raamatunpaikkaa vähätellään tai yritetään selittää siten, että Johannes Kastaja toimi Eliaan hengessä.

Jeesus ei kuitenkaan sano mitään tällaista vaan hän osoittaa hyvin selvästi, että Elias syntyi Johannes Kastajana.

Matteus 11: 13-15 13. Sillä kaikki profeetat ja laki ovat ennustaneet Johannekseen asti;
14. ja jos tahdotte ottaa vastaan: hän on Elias, joka oli tuleva.
15. Jolla on korvat, se kuulkoon.

Meidän täytyy erikoisesti huomioida 15 jae, joka selvästi osoittaa ettei tätä totuutta kuulla 14 jae ilmaisee ettei tätä tahdota vastaanottaa ja että sitä ei suoraansanoen oteta vastaan, siis vain sellainen, jolla on korvat ja halu voi ymmärtää tämän Jeesuksen ilmoituksen, että Elias syntyi Johannes Kastajana. Muilta tämä selvästikkin jää ymmärtämättä eikä sitä halutakkaan ymmärtää koska se ei sovi niihin käsityksiin jotka nykyisin ovt vallalla.

Jeesus myös osoittaa että vain sellaiset jotka tahtovat ymmärtää voivat ottaa tämän totuuden vastaan sanomalla ”jos te tahdotte ottaa vastaan” ja kuten tiedämme kristillinen käsitys ei ole tahtonut ottaa vastaan tätä Jeesuksen tärkeää opetusta.

Aivan yhtä mielenkiintoinen on Matteus 17 oleva raamatun ilmoitus Eliaan syntymisestä Johannes Kastajana. Matt. 17: 11. ”Jeesus vastasi ja sanoi: ”Elias tosin tulee ja asettaa kaikki kohdalleen.

  1. Mutta minä sanon teille, että Elias on jo tullut. Mutta he eivät tunteneet häntä, vaan tekivät hänelle, mitä tahtoivat. Samoin myös Ihmisen Poika saa kärsiä heiltä.
  2. Silloin opetuslapset ymmärsivät hänen puhuneen heille Johannes Kastajasta.”

Jos haluamme todella ymmärtää tämän raamatunpaikan väkevän todistuksen täytyy meidän omakohtaistaa 13 jae siten, että asetamma opetuslapset sanan kohdalle oman nimemme tai minä. ”Silloin minä ymmärsin Jeesuksen puhuneen minulle Johannes Kastajasta.”

Kolmas todistus osoittaa selvästi miten Raamattu tukee Eliaan jälleensyntymistä Johannes Kastajana. Raamatussa kerrotaan miten Elias tappaa miekallaan 450 Asserin ja Baalin pappia. Kuningastenkirja 18-19. Ilm. 13:10 ”Jos kuka vankeuteen vie, niin hän itse vankeuteen joutuu; jos kuka miekalla tappaa, hänet pitää miekalla tapettaman.” Elias ei kuitenkaan kuollut miekan iskusta Eliaana eläessään, mutta synnyttyään Johanneksena joutui hän kärsimään tämän kohtalon niinkuin Raamattu ennustaa.

Mitä tulee väitteeseen, että Johannes itse kieltää olleensa Elias on se vain osoitus siitä, että ihminen ei muista edellisiä elämiään ja siksi ei Johanneskaan muistanut kun häneltä itseltään tätä kysytään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s